Lions Club Nibe

.

Operation Friendship

Lene og Bjarne Svendsen er i Australien her oktober 2017. Det er igennem " Operation Friendship " . Distrikt 106B udveksler hvert år 2 par til gensidige besøg og deltagelse i Distriktsmødet.

Operation Friendship begyndte i 2006, da daværende Distriktsguvernør Tinna Christensen fik opbakning til at Distrikt 106B indgik i et samarbejde med det Australske Distrikt 201Q1, som ligger i Queensland med Brisbane som hovedby.
Programmet indebærer at Lions i de 2 distrikter får mulighed for gensidigt at udveksle Lionsmedlemmer.
Australien 201 Q 1 modtager i oktober/november danske Lions (1 til 2 personer eller par,), og Danmark 106 B. modtager i april/maj tilsvarende australske Lions personer eller par.  


Læs mere her under = tryk på den sorte bjælke herunder.Indlæg fra Lene og Bjarne Svendsen

Operation Friendship

Efter 4 måneder i spænding fløj vi 16. oktober på vores livs rejse til Sydney. De første 6 dage brugte vi på sightseing i Sydney - vi fik set Operahuset - Darling Harber - Sejltur til Manly beach, spiste frokost i Sydney Tower og fik gået en masse kilometer. Søndag den 22. okt. fløj vi nordpå til Coolangatta hvor vi blev modtaget af 4 Lions familier. Vi skal i de 4 uger bo hos i alt 5 familier og vi bliver transorteret rundt af de familier som vi skal bo hos. 3 af de 5 familier modtog os i lufthavnen og kørte os til en lille reception hvor vi var i alt 12 Lions. Den første uge boede vi hos Lois og Don McHenry langt uden for byen Copaki, Goldcoast. Vi fik set meget af Goldcoast. Fik også deltaget i et Lions møde i Lions Club Palm Beach Currumbah. Lions der har et meget stort og flot projekt hvor de indsamler modermælk. Fryser det og pastoriserer det og uddeler til for tidligt fødte børn hvis mor ikke har mælk nok. Alt dette gøres frivilligt og uden offentligt støtte. Efter 6 dage i Coolangatta kørte vi 2 timer i bil til Lismore hvor Convention for distrikt 201Q1 skulle afholdes fra fredag 13.00 til søndag kl. 13.00. Meget flot Convention som blev afholdt i byen Lismore hvor Lions startede i Australien for 70 år siden. Lene og jeg bar Dannebrog ind til tonerne af der er et yndigt land. Vi fik holdt en tale om Lions Nibe og Danmark som blev vel modtaget. Talen blev afsluttet med en video fra Nibe Festival med bla. Vollbeat. Til slut formede de mere end 300 Lions medlemmer et hjerte med hænderne. Hjertet er en del af byen Lismore's logo, ligesom Nibe Festival, det var en meget flot afslutning. Middagen lørdag aften havde temaet fra 40ène og rigtig mange af de 260 deltagere i middagen kom flot udklædte. Efter Convention kørte vi 5 timer til Goondiwindi hos Lynn og Peter Smidth, derefter tager vi til Toowomba , Stantorpe, Boonah og vi slutter i byen Rosewood tæt på Brisbane.
Det har indtil nu været en meget stor oplevelse. Vi er blevet fantastisk modtaget og vi kan kun varmt anbefale andre Lions at søge muligheden for at besøge Australien via Operation Friendship.
Tusind tak til distrikt 201Q1 og distikt 106B
Bedste Lions hilsner fra
Lene og Bjarne
Lions Club Nibe